woensdag 24 mei 2017

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Release in België: 24 mei 2017


Regisseurs: Joachim Rønning en Espen Sandberg – Kon-Tiki (2012)
Acteurs: Johnny Depp – Edward Scissorhands (1990), Alice in Wonderland (2010); Javier Bardem - No Country for Old Men (2007), Skyfall (2012); Brenton Thwaites – Maleficent (2014), Gods of Egypt (2016); Kaya Scodelario – Moon (2009), The Maze Runner (2014)

Plot

Jack had blijkbaar wat nood aan nieuwe gezichten (of waren dat de kijkers misschien? of de makers? of de marketing-jongens?) want deze keer is het een team-up met de jonge Henry Turner, de zoon van Will en met Carina, zeg maar de nieuwe Keira Knightley.

Henry is op zoek naar een manier om de vloek van zijn vader te verbreken, die vast zit op de Flying Dutchman (een boot met een vloek op de bodem van de oceaan). Carina is op zoek naar de drietand van Poseidon. Ze kreeg een mysterieuze kaart van haar vader en om hem te eren wil ze deze drietand vinden. Toevallig kan deze drietand ook vloeken opheffen, dus daarmee is Henry ook gelijk geholpen. En ook Jack, want die wordt achterna gezeten door de vervloekte kapitein Salazar. Deze kapitein wil wraak, omdat Jack hem in zijn jonge jaren te slim af is geweest.

Review

De film zit vol met simpele onnozele humor. Als je daar geen fan van bent, moet je deze film overslaan, want je gaat je er verschrikkelijk aan ergeren. Ik vond het persoonlijk geweldig, maar dat zegt meer over mij dan over de film.

Zo proberen Jack en zijn kompanen in het begin van de film een kluis te stelen door deze met paarden uit een bank te trekken, maar de kluis blijft steken in het gebouw. Het gevolg is dat ze deze bank (het ganse gebouw) door de straten van het stadje trekken. Zoals in Fast Five, maar dan met paarden (en wat grootser). Er is ook een briljante scène met Jack die in een guillotine vastzit die je moet gezien hebben. Dit is slapstick heaven.

De dialoog is van het zelfde simpele (maar zalige) niveau. Carina: My calculations are precise and true. I'm not just an astronomer. I'm also a horologist. Jack: No shame in that, dear. We all have to make a living.

Het verhaal heeft weinig om het lijf en dient enkel om de grappige situaties te sturen en verbluffende visual effects te kunnen laten zien. Soms gaan deze effecten een beetje te ver. Op het einde is er een Moses-achtige scène die meer doet denken aan De kleine zeemeermin dan aan een piratenfilm. Maar meestal is het heel goed gedaan. Je wordt in een piratenwereld gezogen met schatkaarten, vloeken, heksen, magie, achtervolgingen, zombie haaien, enzovoort.

Kortom: het is een spannend avontuur met veel onnozeliteiten.

IMDb score: 6,9/10
Onze score: 9/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten