woensdag 14 juni 2017

Baywatch

Release in België: 14 juni 2017


Regisseur: Seth Gordon – Horrible Bosses (2011)
Acteurs: Dwayne Johnson (de nieuwe Mitch) – Furious 6 (2013), San Andreas (2015); Zac Efron – High School Musical (2006), 17 Again (2009), Neighbors (2014); Alexandra Daddario – True Detective (2014), San Andreas (2015); Kelly Rohrbach (de nieuwe CJ) – dit is haar eerste ‘grote’ film; Ilfenesh Hadera – Old Boy (2013), Billions (2016); John Bass – Big Time in Hollywood, FL (2015) 

Plot

Het zijn try-outs bij Baywatch. Kandidaat-redders moeten een aantal testen doen om te zien wie er in aanmerking komt om een opleiding te volgen. Mitch en zijn team kiezen drie nieuwe rekruten. Eén van hen is recordhouder en Olympische medaillewinnaar Brody. Hij is nogal een arrogante kerel die maar moeilijk in team kan werken. Mitch moet hem er met tegenzin bijnemen (orders van de baas). 

De training van de nieuwelingen wordt even op een lager pitje gezet als het team erachter komt dat er iets niet pluis is met een club in de buurt. Ze vermoeden dat deze club een dekmantel is voor een grootschalige drugshandel. In werkelijkheid is het nog erger want de bazin van deze club wil alle eigendommen in de baai opkopen om er dan een privéstrand van te maken. En ze deinst er niet voor terug om tot harde actie over te gaan als er iemand in haar weg loopt. 

Review

De film is een beetje een rommeltje met een hoop valse noten. Vooral het subplot met de Bond-achtige slechterik is heel erg fout. Men heeft de film willen volstoppen met domme moppen en verwijzingen naar de originele serie. Dat was de basis en daar heeft men dan een verhaal rond verzonnen. Maar dat is een totaal verkeerd uitgangspunt en werkt hier dan ook niet. Zo krijgt het team constant aanwijzingen in de schoot geworpen om een beetje later tot een grappige situatie te kunnen komen. 

Men heeft het ook heel luchtig willen houden, maar plots zitten er dan toch ‘serieuze’ elementen in. Dat brengt een publiek in de war. Je weet op de duur niet meer of het nu voor de onnozelheid gespeeld is of het serieus bedoeld is. 

Maar ik moet toegeven dat ondanks dat alles ik het toch een leuke film vond. Er zit een overload aan grappen en grollen in en een aantal van hen zijn geniaal. Het kan aan mij liggen, maar ik heb bij momenten heel hard moeten lachen. Vooral met de heerlijke interacties tussen de teamleden. Bijvoorbeeld Mitch die weigert Brody bij zijn naam te noemen en hem in de plaats daarvan aanspreekt met de namen van boy-bands. Of de chubby collega die niet goed weet hoe hij moet omgaan met de aandacht van de mooie CJ. 

Het is trouwens een hele aantrekkelijke cast, dus lastig om naar te kijken is het zeker niet. 

De conclusie is dan ook een beetje dubbel. Als je je brein helemaal op 0 kan zetten en houdt van domme moppen, ga je de film waarschijnlijk wel leuk vinden. Als je niet houdt van onnozeliteiten, kan je deze beter aan je voorbij laten gaan. 

IMDb score: 5,7/10
Onze score: 6,5/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten