donderdag 17 augustus 2017

The Hitman’s Bodyguard

Release in België: 17 augustus 2017



Regisseur: Patrick Hughes – Signs (2008), The Expendables 3 (2014)
Acteurs: Ryan Reynolds – Deadpool ! (2016); Samuel L. Jackson – Pulp Fiction ! (1994); Salma Hayek – From Dusk Till Dawn ! (1996)

Plot

Ryan Renolds is Michael Bryce, één van de beste bodyguards ter wereld die een paar jaar geleden zijn 3 sterren klasse status verloor, omdat zijn klant een kogel door z’n hoofd kreeg. Samuel L. Jackson is Darius Kincaid, één van de beste huurmoordenaars ter wereld die zijn tijd uitzit de gevangenis. Hij krijgt de kans om het strafblad van de liefde van zijn leven (Salma Hayek, die ook in de gevangenis zit) terug blanco te maken als hij gaat getuigen tegen een dictator en oorlogscrimineel in Den Haag.

Dit betekent dat hij van Londen naar Den Haag moet geraken in één stuk. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de oorlogscrimineel heeft een legertje handlangers en huurmoordenaars ingeschakeld om hem tegen te houden. Het officiële konvooi geraakt dan ook niet ver. Dus wordt Michael ingeschakeld om Darius veilig ter plaatste te krijgen.

Het gevolg: veel explosies, achtervolgingen, een hoge body-count en een zeer frequent gebruik van het woord ‘motherfucker’.

Review

Als je jezelf te veel vragen gaat stellen bij het zien van deze film bestaat de kans dat je iets naar het scherm gaat gooien. Vragen zoals: waarom blijft deze zware crimineel braafjes in zijn hotelkamer wachten op zijn veroordeling terwijl hij buiten een klein leger heeft rondlopen waarmee hij het gewoon kan afbollen?

Dat moet je kunnen lossen. Je moet gewoon mee kunnen gaan in het verhaal zonder te veel moeilijke vragen te stellen. Dan ga je er wel plezier aan beleven. Het is een simpele ongecompliceerde actie komedie.

De twee leads Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson zijn natuurlijk weer zo’n typisch tegengesteld duo dat men bij elkaar brengt om elkander te kunnen plagen en veel te discussiëren. Maar alhoewel het heel typisch is en we het misschien al 100 keer gezien hebben, werkt het wel. Het zijn dan ook niet de minsten natuurlijk.

Er zit veel grappige dialoog in (niet alles werkt, maar een aantal dingen zijn schitterend) en ook veel slapstick (vallen en opstaan en nog eens vallen). Dit gecombineerd met een aantal geweldige gezichtsuitdrukkingen van Samuel L. Jackson, veel gevloek en veel actie, maken het een heel leuk geheel. Maar je mag het dus zeker niet te serieus nemen. Lekker chillen. Motherfucker.

IMDb score: 7,1/10
Onze score: 8/10 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten