zondag 20 augustus 2017

Message from the King

Release in Belgiƫ: 4 augustus 2017 (op Netflix)



Regisseur: Fabrice du Welz, een Belgische filmmaker, gekend voor onder andere Calvaire (2004)
Acteurs: Chadwick Boseman – Black Panther in Captain America: Civil War (2016); Teresa Palmer – I Am Number Four (2011), Warm Bodies (2013), Lights Out (2016); Luke Evans – Furious 6 (2013), Dracula Untold (2014) 

Plot

Jacob reist van Zuid-Afrika naar Los Angeles na een alarmerend telefoontje van zijn zus. In LA aangekomen gaat hij onmiddellijk naar haar op zoek, maar hij is te laat. Ze werd op gruwelijke wijze vermoord. 

Jacob zint op wraak en wil koste wat kost de daders vinden. Het duurt eventjes voordat de puzzel in elkaar valt, maar van zodra hij een vermoeden heeft dat iemand betrokken is bij de dood van zijn zus of als hij het gevoel krijgt dat iemand informatie achterhoudt, laat hij alle remmen los. Hij kent geen angst, is heel kwaad en heeft nog eens mad fighting skills ook (zijn favoriete wapen is een fietsketting); dat is een gevaarlijke cocktail. Vooral een pijnlijke cocktail voor diegene die hij viseert. 

Review 

Dit is een brutaal verhaal van woede en wraak. Je zou kunnen denken ‘wow, cool’, maar het is eigenlijk geen coole brutale film, het is meer dramatische razernij. Niet alles loopt zoals het hoort en er vallen ook onschuldige slachtoffers. 

Het is een degelijke film met een heel sterke acteerprestatie van Chadwick Boseman (als the King). Hij probeert zijn emoties in bedwang te houden terwijl hij binnenin kookt. Zo zie je soms een lip trillen en denk je dat hij gaat instorten, maar dan doet hij gewoon alsof er niets aan de hand is. En toch weet je als kijker dat hij op dat moment al heeft uitgemaakt wat er moet gebeuren (en het zal niet netjes zijn). Toch niet simpel om zo’n complexe emoties op het scherm te tonen. 

Er zitten wel een paar valse noten in de film. Zo heeft Jacob een vreemde relatie met zijn buurvrouw Kelly. Zij kent hem niet en ze wonen in een slechte buurt, maar toch vertrouwt zij hem blindelings vanaf het begin. Zo mag hij na een dag al haar auto lenen. Het lijkt alsof er veel meer verhaal achter hun relatie zat, maar dat dit eruit geknipt werd. Misschien was de film te lang en heeft men hem moeten inkorten. Hierdoor zijn er dan wel belangrijke stukken verdwenen, waardoor het niet meer lijkt te kloppen. Voor een film die vrij realistisch wil overkomen, is dat problematisch. 

IMDb score: 6,3/10
Onze score: 7/10 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten