woensdag 9 augustus 2017

The Emoji Movie

Release in België: 9 augustus 2017


Regisseur: Tony Leondis – Igor (2008)
Acteurs: (Vlaamse stemmen van) Laura Tesoro, Juan Gerlo, Bert Huysentruyt

Plot

Gene is een meh-emoji die moeite heeft om die ene gezichtsuitdrukking (meh) aan te houden (en dat is verplicht in emoji-land). Als hij na lang aandringen eindelijk officieel mag ‘optreden’ (lees: een jonge gast kiest de meh-emoji op zijn smartphone) slaat hij helemaal in paniek. Het gevolg is dat er een verkeerde emoji verstuurd wordt. En dat is een grote ramp (in emoji-land toch). 

Er wordt besloten om Gene te verwijderen. Dat ziet hij uiteraard niet zitten. Dus gaat hij samen met een vriend (de high five-emoji) op zoek naar een hacker die hem kan herprogrammeren. 

Dit levert een avontuur op doorheen alle apps van de smartphone terwijl ze achterna gezeten worden door killer-robots. 

Review 

Ik denk niet dat ik al ooit zo’n lage score gezien heb op de IMDb. 1,8 wil echt wel zeggen dat mensen dit een verschrikkelijke stinker vinden. Zo erg vond ik het nu ook weer niet, maar ik zou de film zeker niet aanbevelen aan een volwassene. 

Het is een heel simpel verhaal dat alleen bij kleine kinderen in de smaak gaat vallen (maar ook weer niet te klein; als ze niet weten wat een emoji is, hebben ze er ook niet veel aan). 

Het probleem is dat de film vol met flauwe grappen zit en onnozele verwijzingen naar allerhande smartphone-toestanden. Maar het grootste probleem is dat het heel serieus gebracht wordt, met een schouderklopje aan zichzelf van ‘wat hebben we dat toch weer slim bedacht’. 

IMDb score: 1,8/10
Onze score: 4/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten