woensdag 9 augustus 2017

Annabelle: Creation

Release in België: 9 augustus 2017



Regisseur: David F. Sandberg – Lights Out (2016)
Acteurs: Anthony LaPaglia – Without a Trace (2002); Samara Lee – Concussion (2015); Miranda Otto – The Lord of the Rings (2003), War of the Worlds (2005)

Plot

Dit is het verhaal van het ontstaan van de griezelige pop Annabelle (die trouwens écht bestaat: zoek het maar eens op). Ik ga niet te veel vertellen, want hoe minder je weet, hoe beter.

De maker van de pop leefde samen met zijn vrouw en hun dochtertje een idyllisch leven op een afgelegen boerderij. Door een tragische gebeurtenis valt hun perfecte leventje in duigen. Na deze intro springt de film 12 jaar verder en begint het verhaal pas echt.

De maker en zijn vrouw nemen een groepje weeskinderen in huis. Samen met een zuster die hen begeleidt. Het duurt niet lang voordat de meisjes (het zijn allemaal meisjes) Annabelle vinden en vreemde dingen beginnen te zien.

Review

Het is een prima origin story en het is ook leuk dat ze de film uit 2014 hier netjes op laten aansluiten. Daar had die film nood aan. Je zou beide films eigenlijk als een geheel moeten zien.

Er valt niet veel te lachen. Het is een vrij donkere en zware film. Er zijn veel griezelige momenten (wat wil je met zo’n scary pop (en dat is dan nog niet eens het meest griezelige in de film)) en er zit ook wat lekkere gore in (niet veel, maar nét genoeg). Met andere woorden: alle ingrediënten voor een degelijke horrorfilm.

Het geluid moet een speciale vermelding krijgen. De geweldig griezelige geluidseffecten maken het extra creepy.

Blijf na de film zeker nog even zitten want er zijn in het midden en op het einde van de credits nog wat extra scènes.

IMDb score: 6,9/10
Onze score: 7/10 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten