donderdag 3 augustus 2017

Rough Night

Release in België: 3 augustus 2017



Regisseur: Lucia Aniello – Broad City (2014)
Acteurs: Scarlett Johansson – Lost in Translation (2003), The Avengers (2012), Lucy (2014); Kate McKinnon – Saturday Night Live, Ghostbusters (2016); Jillian Bell – 22 Jump Street (2014), Goosebumps (2015)

Plot

Jess en haar vrienden waren echte feestvarkens vroeger. Nu, tien jaar later, is dat een pak minder. Iedereen is bezig met z’n eigen leven en er is niet veel tijd meer over voor de vriendinnen van vroeger. Maar dat gaat de komende dagen veranderen. Want Jess gaat trouwen en de meiden willen harder feesten als ooit tevoren op haar vrijgezellenavond (weekend).

Dronken en opgefokt door een flinke portie coke besluiten ze om een stripper te bellen. Maar tijdens de strip-act loopt het mis. Eén van de vriendinnen bespringt de stripper, hij valt met zijn hoofd op een scherpe rand en sterft.

In plaats van de politie te bellen, besluiten ze dat dit geen goed idee is (aangezien ze het lichaam verplaatst hebben en nogal wat drugs gebruikt hebben) en uit schrik om in de gevangenis te belanden besluiten ze het lichaam te doen verdwijnen. Maar uiteraard loopt dat allemaal niet zoals gepland.

Review

Het doelpubliek voor deze film is definitely vrouwelijk. Ik heb niet geteld hoe vaak het woord ‘tampon’ erin voorkomt, maar het is vaak. Het is een feel good komedie waarbij men op het einde terug dichter bij elkaar gegroeid is en geleerd heeft dat vriendschap heel belangrijk is.

Men heeft de film volgestouwd met grappen en grollen in de hoop dat een paar ervan op zijn minst toch zouden landen. Dat is wel gelukt, ik heb een aantal keer heel hard moeten lachen. En Kate McKinnon is hilarisch als de gekke Australische vriendin. Maar de meeste moppen zijn jammer genoeg te dom om grappig te zijn of zijn niet meer grappig geweest sinds Weekend at Bernie’s in 1989.

Ik vraag me trouwens af of Weekend at Bernie’s überhaupt wel grappig was in 1989. Misschien heb ik dat verkeerd onthouden. Maar dat blijft wel een classic. Deze Rough Night zal dat jammer genoeg niet worden. Het is het soort film dat je de volgende dag al grotendeels vergeten bent.

IMDb score: 5,3/10
Onze score: 5/10 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten