woensdag 2 augustus 2017

Baby Driver

Release in België: 2 augustus 2017


Regisseur: Edgar Wright – Shaun of the Dead (2004), Scott Pilgrim vs. the World (2010)
Acteurs: Ansel Elgort – Divergent (2014), The Fault in Our Stars (2014); Lily James – Cinderella (2015), Pride and Prejudice and Zombies (2016); Jon Hamm – Mad Men (2007), The Town (2010); Kevin Spacey – Se7en (1995), American Beauty (1999), House of Cards (2013)

Plot

Baby is een jonge gast die werkt als getaway driver voor Doc, een crimineel gespecialiseerd in het organiseren van gewapende overvallen. Baby is een goede gast die eigenlijk tegen zijn zin doet wat hij doet, maar Doc laat hem niet graag gaan, net omdat hij zo goed is in wat hij doet.

De overvallen worden echter complexer en de gangsters waarvoor hij moet rijden onbetrouwbaarder. Als hij dan ook nog hals over kop verliefd wordt op Debora, probeert hij een weg te vinden uit het criminele leven.

Review

Deze film is zo goed dat ik hem gelijk nog eens wou zien. Dat zijn van die momenten die je als filmliefhebber koestert, want dat gebeurt bijna nooit.

Er zijn een aantal films die legendarisch geworden zijn door hun achtervolgingsscènes, maar deze film laat ze allemaal ver achter. Wat men hier laat zien, tart alle verbeelding, maar ziet er toch nog realistisch uit. Als je een liefhebber bent van snelle auto’s, moet je deze film gezien hebben. Verplicht.

Maar ook tussen de high speed chases door springt de film er uit. En dat is allemaal te danken aan Ansel Elgort die Baby fantastisch vertolkt en het perfecte samenspel van beeld en klank doorheen de film. Baby heeft namelijk muziek nodig om goed te kunnen presteren. En deze muziek is volledig in tune met hetgeen je te zien krijgt.

De enige valse noot in de film vind ik het personage van Jamie Foxx. Hij speelt zijn crimineel te realistisch. De anderen zijn meer karikaturen van coole gangsters en dat past veel beter in deze dromerige film.

Als je twijfelt om de film te gaan zien, moet je de TeKillYah trailer eens opzoeken. De trailer is even cool, fun en slick als de film. Op 2 minuten krijg je een perfect beeld van waar je je aan kan verwachten.

En nu ga ik eerst mijn agenda voor morgen eens vrijmaken zodat ik deze Baby Driver nog eens kan gaan zien.

IMDb score: 8,1/10
Onze score: 9,5/10 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten