vrijdag 25 augustus 2017

Death Note

Release in België: 25 augustus 2017 (Netflix)



Regisseur: Adam Wingard – You’re Next (2011), V/H/S (2012), The Guest (2014)
Acteurs: Nat Wolff – The Fault in Our Stars (2014), Paper Towns (2015); Margaret Qualley – The Nice Guys (2016); Willem Dafoe – Platoon (1986), Spider-Man (2002), The Great Wall (2016)

Plot

Op een dag valt er een boek uit de lucht. Als je een naam schrijft in het boek, sterft deze persoon. Light (de jonge gast die het boek vindt) gelooft er eerst niets van en denkt dat hij aan het dromen is. Totdat hij het eens uitprobeert op de bullebak van z’n school.

Light krijgt er gelijk een griezelig uitziende vriend bij (Ryuk, de demon die meekomt met het boek) en een vriendin die zijn nieuwe ‘kracht’ wel leuk vindt. Samen beslissen ze om een hoop slechte mensen in het boek te zetten en zo van de wereld een betere plaats te maken.

Maar ze trekken te veel aandacht en krijgen de mysterieuze L achter zich aan. Hij weet niet juist hoe de moorden gebeuren, maar hij komt er wel vrij snel achter waar hij moet beginnen zoeken.

Review

Ik had niet gedacht dat ik positief verrast zou zijn door deze film. Ik dacht dat het heel serieus ging zijn en bijgevolg ook heel onnozel. Maar dat is het niet. Het is eerder een luchtige film. Dit is vooral te danken aan Nat Wolff (Light, het hoofdpersonage) die een natuurlijke flair heeft die ideaal is voor deze film. En ook aan (de stem van) Willem Dafoe, die perfect is als Ryuk. Hij zit de hele tijd te lachen en foute grapjes te maken. Zo zegt hij al lachend “hope you know what you’re doing”, omdat de jongeren zijn ‘spel’ zelfs nog verder nemen dan hij ooit had durven hopen. Hij weet op dat moment al dat het niet goed gaat komen, maar ze spelen in zijn kaarten, dus hij gaat ze hier niet op wijzen.

De manieren waarop de slachtoffers van het boek aan hun eind komen zijn spectaculair (à la Final Destination), maar ik had wel gehoopt dat ze hier toch nog een beetje verder mee hadden durven gaan. Vooral qua aantal valt het wat tegen.

De demon krijgen we niet echt in detail te zien (hij blijft wat in het donker), maar ik vond dat dat wel werkt voor deze film. Het maakt hem wat mysterieus. Dat hadden ze beter ook gedaan met L, het wünderkind dat de achtervolging inzet.

Het enige wat ik totaal niet vond passen bij de film is de soundtrack. Het geeft de film een ‘80s vibe die niet klopt. Je bent aan het kijken en je voelt dat er iets niet juist is, maar je kan het niet direct plaatsen en dan plots valt het te hard op en besef je dat het het geluid is .

Death Note is van oorsprong een Japanse manga comic. De fans van de comic zijn niet erg tevreden over de film. Voornamelijk omdat het een Amerikaanse versie is. De score op de IMDb is ook heel magertjes (4,7/10). Zijn het vooral de fans van de comic die 0,0 gestemd hebben? Ik kende de comic niet, en vond de film meer dan OK. Dus het is misschien beter om de film zonder enige voorkennis te zien.

Ik had wel het gevoel dat ik niet met alles helemaal mee was. Dus dat is wel een beetje een nadeel als je er zonder voorkennis induikt. Maar als je dat kan lossen is het ganz gut.

IMDb score: 4,7/10
Onze score: 8/10 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten