woensdag 21 juni 2017

Free Fire

Release in België: 21 juni 2017


Regisseur: Ben Wheatley – Kill List (2011), Sightseers (2012), High-Rise (2015)
Acteurs: Brie Larson, aka Captain Marvel – Room (2015), Kong: Skull Island (2017); Sharlto Copley – District 9 (2009), Elysium (2013), Chappie (2015); Armie Hammer en zijn baard – The Man from U.N.C.L.E. (2015); Cillian Murphy – 28 Days Later (2002), Batman Begins (2005), Inception (2010)

Plot

Pop quiz. Wat krijg je als je een pak heethoofden, losers, leugens, drugs, wapens en ego’s in een gesloten ruimte steekt? Yep: een explosieve situatie. Dit is het verhaal van een wapendeal die slowly but surely in de soep draait en resulteert in een vuurgevecht van ruim een uur.

En dat is het eigenlijk. Meer valt er over het verhaal niet te vertellen.

Review

Men bracht de perfecte combinatie van heethoofden (en leeghoofden) bij elkaar. De gasten blijven zelfs gezellig praten terwijl ze elkaar proberen omver te knallen. Dit levert geweldige dialoog op, grappige situaties en onverwachte wendingen (niet te veel verwachten ook niet hoor).

Het verhaal speelt een ondergeschikte rol. Het gaat effectief de hele tijd over de shoot-out. Er is even een introductie, alles lijkt netjes te gaan verlopen en dan gebeurt er iets heel stoms en zijn we vertrokken. Dat klinkt magertjes, maar ik heb me geen seconde verveeld. Het is een simpele, grappige, spectaculaire actiefilm. Daar ben ik altijd voor te vinden.

De cast is geweldig. Vooral Sharlto Copley mag zich weer helemaal laten gaan. En dat kan hij als geen ander. Iedereen lijkt in zijn eigen accent te praten. Dat draagt alleen maar bij tot de grappige sfeer die er rond deze groep nitwits hangt.

Een voorbeeldje van de crazy dialoog: (één van de gasten moet zich verontschuldigen, maar hij kan zijn ego niet opzij zetten): “About last night, I’m really sorry. ‘Cause I came so hard in your cousin’s mouth that I think I knocked some of her fucking teeth out! You’re gonna have to pick ‘em out of her fucking stools at the hospital!”

IMDb score: 6,5/10
Onze score: 8/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten