woensdag 21 juni 2017

It Comes at Night

Release in België: 21 juni 2017


Regisseur: Trey Edward Shults – Krisha (2015)
Acteurs: Joel Edgerton – Warrior (2011), The Gift (2015); Christopher Abbott – A Most Violent Year (2014), James White (2015); Kelvin Harrison Jr. – The Birth of a Nation (2016); Riley Keough – Mad Max: Fury Road (2015), American Honey (2016)

Plot

Paul woont met zijn gezin op een afgelegen locatie in het bos. Het eerste beeld dat we krijgen is van Paul en zijn zoon die zieke opa naar een plaats in het bos brengen, hem doodschieten, verbranden en begraven. Ze hebben beide maskers op en handschoenen aan. Blijkbaar is er een killer virus uitgebroken en waarschijnlijk heeft het gros van de bevolking het niet overleefd (daar krijgen we echter geen informatie over). Diegenen die het wel gehaald hebben, kunnen alleen verder als ze heel erg voorzichtig zijn. En Paul is enorm voorzichtig. Hij heeft een waslijst van regels en staat er op dat iedereen die strikt volgt. Aangezien ze nog leven, zullen de regels wel werken.

Op een dag (nacht eigenlijk) horen ze gestommel beneden in hun huis. Dit is Will. Hij dacht dat het huis verlaten was en is op zoek naar drinken voor zijn gezin.

Review

Ik geef het je op een blaadje dat er geen lach op je gezicht zal staan na het kijken van deze film. Het zal sommige mensen afschrikken, maar er is geen weg rond: dit is een hele droevige en harde film. Dit is waarschijnlijk hoe het ‘echt’ zou zijn als er een killer virus uitbreekt. It sucks.

Het is ook een hele mysterieuze film, in die zin dat we als het ware middenin een verhaal springen. We krijgen de oorzaak van de ziekte niet te zien en er wordt ook niet over gepraat. Er wordt verwacht van de kijker dat hij/zij de gaten zelf invult. Dat maakt deze film wel bijzonder. Het is eigenlijk ook niet nodig voor het verhaal dat we de details kennen, maar we zouden het allemaal wel heel graag willen weten.

De film is heel mooi gemaakt. Er gebeurt niet heel veel, maar toch is het spannend, gewoon door de perfecte samenloop van beeld en klank.

Het is een geweldige film over familie, vertrouwen en overleven. Maar het is geen picknick.

IMDb score: 6,8/10
Onze score: 8/10 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten